Oktatás

„Az elővásárlási jog” elnevezésű
konferencia

Jogászegylet – meghívó

 

A sajnálatos járványügyi helyzetre tekintettel a kollégák kötelező képzése keretében megszervezésre kerülő előadások bizonytalan ideig nem kerülnek megtartásra. A kötelező képzésben előírt kreditpontok megszerzését Kamaránk az év folyamán e-learning oktatás formájában biztosítja.


MJE ingyenes kreditpontos távképzések

 

Elfoglalt ügyvédeknek való képzési forma az egylet on line távképzése. Képzési honlapjukról -elektronikus bejelentkezést követően letölthetők az előadók szövegalámondásos diái, amelyek  otthoni  környezetben is meghallgathatók, megszakíthatóak, ujrakezdhetőek. A résztvevő az anyag elsajátítása után 2021. március 16-ig visszatérhet a képzési honlapjukon kialakított személyes fiókjába és lekérheti a témakör teszlapját, aminek segítségével levizsgázhat. 

 

2020. december 2-tól megnyitott, nem időponthoz kötött, megszakítható, tesztlapos vizsgaköteles képzések: 6 kreditpont (előadásonként 2-2) 

 

Ingyenes! 

 

Foglalkoztatási – munkajogi sorozat  

(On line számonkéréses távképzés)  távelérhetőségi időtartam 2021. március 16-ig  –

 

Munkajog: Veszélyeken át – munkajog a járvány második hullámában

          előadó: Dr. Horváth P. István (az ELTE munkajogi tanszékének vezetője).

 

Munkavédelem: – Közös a baj, de eltérőek a kockázatok”

          előadó:  Dr. Dudás Katalin (ELTE).

 

Társadalombiztosítás: – TB normák az őszi veszélyhelyzeti szabályozásban

          előadó: Dr. Gellérné dr. Lukács Éva  (ELTE).

 

Regisztráció és jelentkezés a kepzes.jogaszegylet.hu oldalon.


KÉPZÉSI ESEMÉNY MEGHIRDETÉSE

 

 1. OAB nyilvántartási szám: NY001346/2020
 2. Tematika: ingatlan végrehajtás speciális szabályai, a Vht. várható változásai 2021. évben
 3. Helyszín: 2310 Szigetszentmiklós, Tököli u- 19/B 1.em.6.
 4. Előadó: Dr. Oros Máté
 5. Időpont: 2020. november 05. 18,00
 6. Kreditpont: 3
 7. Részvételi díj: ingyenes
 8. Regisztráció: helyszíni regiszrtráció

Magyar Jogász Egylet ingyenes, kreditpontos távképzés

Újabb ingyenes, nem időponthoz, hanem végső időhatárhoz (2020. augusztus 31.) kötött, otthonról, bárhonnan elvégezhető, megszakítható ügyvédi kreditpontos távképzés! A kreditpontokért tesztlapokat kell kitölteni.

A tárgy ezúttal a veszélyhelyzetből való visszatérés munka- munkavédelmi és tb. joga.

Előadók- szerzők:

Dr. Horváth István tanszékvezető – ELTE ÁJK

Dr. Dudás Katalin — ELTE ÁJK

Dr. Gellérné dr. Lukács Éva – ELTE ÁJK

Vizsga a kreditpontért:

1. Regisztráljon az eseményre: https://kepzes.jogaszegylet.hu/esemenyek/27 

2. töltse le a 3 előadás fájljait és figyelmesen hallgassa meg, esetleg jegyzetelje az előadásokat (a lejátszás bármikor megszakítható, vagy újra indítható). 

3. 2020. augusztus 31-ig bármikor lépjen vissza a képzési felületre https://kepzes.jogaszegylet.hu/ emailcím + jelszós bejelentkezéssel >jobb felső sarok az emberkétől balra > „személyes menü” > „képzéseim” és ott legalul találja a „Tudás ellenőrzése” alatt a tesztlapokat;

4. a kitöltés megszakítható, az egyes témacsoportok bármilyen sorrendben elvégezhetők. Sikertelen kitöltés esetén kérjen új tesztlapot és próbálja újra, amíg a minimumpontszámot el nem éri! 

Ha a minimumpontszámot elérte, a vizsga sikeres. A 4 kreditpontot időszakosan jelenti a MJE a MÜK OAB-nak és elektronikusan pár nap alatt – de legkésőbb az időkapu bezárása után – kreditigazolását feltölti a belépéskor lenyitható „személyes menü”-jébe, ahonnan kinyomtathatja. 

Július 15-ig még elvégezhető a veszélyhelyzeti eljárásjoggal foglalkozó másik, szintén  ingyenes 4 ügyvédi kreditpontos online távképzés is, https://kepzes.jogaszegylet.hu/esemenyek/23 

Hamarosan megnyílik az Egylet Nyíregyháza-sóstói Őszi (2020. október 1-3.) 44. Jogász vándorgyűlésének regisztrációs honlapja, amely szintén kínál majd ügyvédi kreditpontos képzéseket.

 
 

Dr. Bánáti János Elnök Úr a MÜK Elnökségének a Továbbképzési Szabályzattal kapcsolatos határozata alapján az idén megszerzendő 10 kreditpontban határozta meg a MÜK által 2020-ban mindenki számára finanszírozott (azaz ingyenesen elérhető) e-learning képzéseket. Az erről szóló határozatot csatoljuk.


Mellékleteként csatoljuk a távoktatás útján elérhető képzések listáját. A mai állapot szerint a kollégák 102 kreditet szerezhetnek ilyen módon. A képzési helyek folyamatosan dolgoznak azon, hogy minél több képzés e-learning és webinárium formájában is elérhető legyen. A képzések folyamatosan frissülő listájáról tájékoztatni fogjuk Önöket. Felhívjuk a figyelmüket, hogy a listán ingyenesen és visszterhesen igénybe vehető képzési események egyaránt szerepelnek.


KÉPZÉSI ESEMÉNY MEGHIRDETÉSE

 1. OAB nyilvántartási szám: NY001002/2020
 2. Tematika: Polgári Perrendtartás/ a mulasztás szabályrendszere az eljárás egyes szakaszaiban
 3. Helyszín: 2170 Aszód, Kossuth L.u.1.
 4. Előadó: dr. Szigeti Krisztina
 5. Időpont: 2020.március 13. 15-18 óra
 6. Kreditpont: 3
 7. Részvételi díj: 5.000.-Ft/fő (helyszínen fizetendő)
 8. Regisztráció: 2020. március 09./12 órától az oktatas@pmuk.hu címen

A Pest Megyei Ügyvédi Kamara közleménye 2020.02.10.

Tisztelt Kollégák!

 

Köszönettel vettük érdeklődésüket a február 17-i előadásunkra. Kamaránk vezetése továbbra is törekszik személyes előadások megszervezésére. Az erről szóló értesítéseket a honlapon fogjuk közzé tenni. A személyes részvétel férőhelyek hiányában korlátozott, ezért kérjük megértésüket. A jelentkezéseket időrendi sorrendben tudjuk elfogadni.

Kartársi üdvözlettel:

Pest Megyei Ügyvédi Kamara


Tájékoztató a továbbképzésre kötelezettek részére

Magyar Ügyvédi Kamara Oktatási és Akkreditációs Bizottságának felhívása

2020 évi oktatási program
Rövid tájékoztató a kötelező továbbképzésről