Oktatás

A sajnálatos járványügyi helyzetre tekintettel a kollégák kötelező képzése keretében megszervezésre kerülő előadások bizonytalan ideig nem kerülnek megtartásra. A kötelező képzésben előírt kreditpontok megszerzését Kamaránk az év folyamán e-learning oktatás formájában biztosítja.


Magyar Jogász Egylet ingyenes, kreditpontos távképzés

Újabb ingyenes, nem időponthoz, hanem végső időhatárhoz (2020. augusztus 31.) kötött, otthonról, bárhonnan elvégezhető, megszakítható ügyvédi kreditpontos távképzés! A kreditpontokért tesztlapokat kell kitölteni.

A tárgy ezúttal a veszélyhelyzetből való visszatérés munka- munkavédelmi és tb. joga.

Előadók- szerzők:

Dr. Horváth István tanszékvezető – ELTE ÁJK

Dr. Dudás Katalin — ELTE ÁJK

Dr. Gellérné dr. Lukács Éva – ELTE ÁJK

Vizsga a kreditpontért:

1. Regisztráljon az eseményre: https://kepzes.jogaszegylet.hu/esemenyek/27 

2. töltse le a 3 előadás fájljait és figyelmesen hallgassa meg, esetleg jegyzetelje az előadásokat (a lejátszás bármikor megszakítható, vagy újra indítható). 

3. 2020. augusztus 31-ig bármikor lépjen vissza a képzési felületre https://kepzes.jogaszegylet.hu/ emailcím + jelszós bejelentkezéssel >jobb felső sarok az emberkétől balra > “személyes menü” > “képzéseim” és ott legalul találja a “Tudás ellenőrzése” alatt a tesztlapokat;

4. a kitöltés megszakítható, az egyes témacsoportok bármilyen sorrendben elvégezhetők. Sikertelen kitöltés esetén kérjen új tesztlapot és próbálja újra, amíg a minimumpontszámot el nem éri! 

Ha a minimumpontszámot elérte, a vizsga sikeres. A 4 kreditpontot időszakosan jelenti a MJE a MÜK OAB-nak és elektronikusan pár nap alatt – de legkésőbb az időkapu bezárása után – kreditigazolását feltölti a belépéskor lenyitható „személyes menü”-jébe, ahonnan kinyomtathatja. 

Július 15-ig még elvégezhető a veszélyhelyzeti eljárásjoggal foglalkozó másik, szintén  ingyenes 4 ügyvédi kreditpontos online távképzés is, https://kepzes.jogaszegylet.hu/esemenyek/23 

Hamarosan megnyílik az Egylet Nyíregyháza-sóstói Őszi (2020. október 1-3.) 44. Jogász vándorgyűlésének regisztrációs honlapja, amely szintén kínál majd ügyvédi kreditpontos képzéseket.

 
 

Dr. Bánáti János Elnök Úr a MÜK Elnökségének a Továbbképzési Szabályzattal kapcsolatos határozata alapján az idén megszerzendő 10 kreditpontban határozta meg a MÜK által 2020-ban mindenki számára finanszírozott (azaz ingyenesen elérhető) e-learning képzéseket. Az erről szóló határozatot csatoljuk.


Mellékleteként csatoljuk a távoktatás útján elérhető képzések listáját. A mai állapot szerint a kollégák 102 kreditet szerezhetnek ilyen módon. A képzési helyek folyamatosan dolgoznak azon, hogy minél több képzés e-learning és webinárium formájában is elérhető legyen. A képzések folyamatosan frissülő listájáról tájékoztatni fogjuk Önöket. Felhívjuk a figyelmüket, hogy a listán ingyenesen és visszterhesen igénybe vehető képzési események egyaránt szerepelnek.


KÉPZÉSI ESEMÉNY MEGHIRDETÉSE

  1. OAB nyilvántartási szám: NY001002/2020
  2. Tematika: Polgári Perrendtartás/ a mulasztás szabályrendszere az eljárás egyes szakaszaiban
  3. Helyszín: 2170 Aszód, Kossuth L.u.1.
  4. Előadó: dr. Szigeti Krisztina
  5. Időpont: 2020.március 13. 15-18 óra
  6. Kreditpont: 3
  7. Részvételi díj: 5.000.-Ft/fő (helyszínen fizetendő)
  8. Regisztráció: 2020. március 09./12 órától az oktatas@pmuk.hu címen

A Pest Megyei Ügyvédi Kamara közleménye 2020.02.10.

Tisztelt Kollégák!

 

Köszönettel vettük érdeklődésüket a február 17-i előadásunkra. Kamaránk vezetése továbbra is törekszik személyes előadások megszervezésére. Az erről szóló értesítéseket a honlapon fogjuk közzé tenni. A személyes részvétel férőhelyek hiányában korlátozott, ezért kérjük megértésüket. A jelentkezéseket időrendi sorrendben tudjuk elfogadni.

Kartársi üdvözlettel:

Pest Megyei Ügyvédi Kamara


Tájékoztató a továbbképzésre kötelezettek részére

Magyar Ügyvédi Kamara Oktatási és Akkreditációs Bizottságának felhívása

2020 évi oktatási program
Rövid tájékoztató a kötelező továbbképzésről