A Magyar Ügyvédi Kamara tájékoztatása 03.20.

MÜK elnöki határozata alapján a Magyar Ügyvédi Kamara honlapján a területi ügyvédi kamarai hatósági ügyek intézéséhez ügysegédet, kérelem- és bejelentésmintákat és más hasznos információkat (például díjbeszedési számlaszámokat) tettünk közzé, amelyek itt érhetőek el: https://www.mük.hu/ugyseged. A nyomtatványok a Budapesti Ügyvédi Kamara részére készült és által használt formanyomtatványok felülvizsgálata és átdolgozása alapján készültek. Ezúton is köszönöm a BÜK részéről az eredeti nyomtatványok elkészítésében részt vevők kollégák és ügyintézők, valamint a felülvizsgálatban részt vevő dr. Aszalós Dániel és dr. Nagy Gergő segítségét. Természetesen a formanyomtatványok akkor alkalmazhatóak, ha a területi ügyvédi kamara nem tett közzé ettől eltérő nyomtatványt. Terveink szerint a nyomtatványok körét a jövőben bővíteni fogjuk.

2. Mivel visszatérő és rendkívül aktuális kérdés a távazonosítás és a távelőttemezés (távellenjegyzés), ráadásul bizonyos kérdésekben az ellenjegyzési tájékoztató már nem teljesen naprakész, ezért közzétettem erről egy tájékoztatót erről a MÜK honlapján: https://www.mük.hu/tavazonositas. A tájékoztatót csatolom is. A legfontosabb üzenet, hogy a távazonosítás olyan ügyfél esetén is lehetséges, akivel még sohasem találkoztunk. Az ellenjegyzési tájékoztató felülvizsgálatát megkezdtük.

3. A https://www.mük.hu/hirek-aktualitasok címen pedig folyamatosan közzétesszük a veszélyhelyzettel kapcsolatos legfrissebb információkat, döntéseket.